Lidmaatschap » Kosten

L

Lidmaatschap 2013

Het all-in lidmaatschap van de Gooise Zweefvliegclub kost € 790,- per kalenderjaar. Als je per 1 juli lid wordt betaal je € 595,- tot het einde van het kalenderjaar.

Voor deze bedragen mag je onbeperkt lierstarts maken. Het maakt dus niet uit of je 1 of 100 lierstarts per jaar maakt. Wil je gesleept worden dan betaal je alleen de extra sleepkosten, gemiddeld zo'n € 27,50 per sleepstart.

Entreegeld 2013

Als nieuw lid betaal je eenmalig een entreegeld van €242,-, waarmee je voor de duur van je lidmaatschap mede-eigenaar wordt van onze vloot. Ben je jonger dan 18 jaar of student t/m de leeftijd van 25 jaar, dan geldt een tarief van € 121,-.

 

Verplicht lid van de KNVvL

Alle leden van de Gooise zijn verplicht lid van de KNVvL, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Hierdoor zijn we WA-verzekerd en krijgen we vier keer per jaar het blad 'Thermiek' thuis toegestuurd. Het jaarlidmaatschap van de KNVvL kost het eerste jaar € 162,- voor nieuwe seniorleden en € 97,- voor juniorleden (tarieven 2013). De KNVvL kent gereduceerde tarieven voor lidmaatschappen vanaf 1 juli.

Medische keuring

Tot slot is er de medische keuring: het betreft een sportmedische keuring waarvoor men bij een plaatselijk Sport Medisch Advies Centrum (SMA) terecht kan (zie Veelgestelde vragen voor de contactgegevens). Iedereen die 'normaal gezond' is zal worden goedgekeurd. Het dragen van een bril hoeft geen probleem te zijn, al zijn er natuurlijk grenzen. De kosten bedragen €75,- (bron: De Sportartsen Groep).

Betaalbaar: € 80,- per maand all-in!

Dus voor ongeveer € 80,- per maand*, zo'n beetje anderhalf keer de contributie van de fitnessclub om de hoek, kan je daadwerkelijk zo veel vliegen als je wilt en ben je lid van één van de gezelligste clubs van Nederland!

* Jaarkosten excl. entreegeld / 12 maanden. Dit is een gemiddelde; alle bedragen dienen in 1 keer te worden voldaan, voorafgaand aan het vliegseizoen.

Alle genoemde bedragen worden regelmatig op actualiteit gecontroleerd. Desondanks kan men aan dit overzicht geen rechten ontlenen.