Lidmaatschap » Ervaringen

We laten enkele nieuwe leden aan het woord over hun ervaringen tijdens het eerste jaar lidmaatschap:

Roza Andriesen (19 jaar)

Ik ben Roza Andriesen en ben sinds 2010 lid van de Gooise Zweefvliegclub. Ik heb voor de Go.Z.C. gekozen omdat ik in Huizen woon en dat betekent dat de Go.Z.C. redelijk dichtbij is. Voordat ik lid werd, had ik het gevoel dat het een gezellige club was en iedereen sociaal met elkaar omgaat. Nu, na een jaar lid te zijn, kan ik het beeld dat ik eerst van de club had zeker bevestigen.

Het zweefvliegtuig waar ik in heb leren vliegen is een DG-1000. In het zomerkamp ben ik solo gegaan, waarna ik ook mocht gaan vliegen op de Junior. Daarna vond ik het ook leuk om K13 te leren vliegen, omdat dit een ander soort vliegtuig is dan de andere 2 vliegtuigen. Ik vond het leuk om hier ook ervaring op te hebben. Op dit vliegtuig ben ik nu ook solo.

Als je solo mag gaan, geeft dat een goed gevoel. Je hebt er een redelijke tijd voor geoefend en nu kan je jezelf bewijzen en aan de instructeurs laten zien dat ze je alleen kunnen laten. De volgende stap voor mij is blijven vliegen, meer ervaring opdoen en naar het GPL certificaat toe werken. Wat ook leuk is aan het zweefvliegen is het vliegbedrijf, dit betekent dat je met ze allen helpt om andere zweefvliegtuigen te laten vliegen.

Ik kan het iedereen aanraden om een keer een zweefvlucht te gaan maken. Het is een ervaring op zich. Misschien word je dan ook zo enthousiast als ik en wil je het zweefvliegen ook gaan leren.

1000landtover13

 

Koen Schimmel (16 jaar)

Mijn eerste indruk bij de Gooise was goed. Ik was al eerder op de club geweest en heb daar met wat mensen gepraat over het clubleven. Dit sprak mij al meteen aan. Bij de startplaats zag het er erg gezellig uit. Toen ik lid werd kwam ik erachter dat dit ook zo was. Iedereen werkt samen om er voor elkaar en ook voor jezelf een leuke vliegdag van te maken.

Sommigen zeggen dat het een individuele teamsport is, en dit is ook zo. In de lucht moet je alles zelf doen en op de grond werk je als een team samen om iedereen, inclusief jezelf, een leuke vliegdag te bezorgen. Buiten vluchten om kan je gezellig praten met andere vliegers voor de startbus en van de zon genieten. Af en toe moet je een vliegtuig weghelpen maar dit zorgt er natuurlijk ook voor dat er meer starts zijn en zo heb je er zelf ook baat bij. Hoe sneller anderen de lucht in kunnen, hoe sneller je zelf ook weer aan de beurt bent. Dit zorgt er voor dat iedereen meehelpt en hierdoor ontstaat er een hele gezellige sfeer.

Ook na het vliegen is het erg gezellig. Wanneer alle kisten binnen staan en de hangaardeuren gesloten zijn kan je gezellig nog wat drinken in het clubhuis. Ik ben zelf in het zomerkamp begonnen en dat is wat mij betreft echt een aanrader. Drie weken hebben we elke dag kunnen vliegen en zo hebben de nieuwe leden, waaronder ik, 50 starts kunnen maken. Het is na het vliegen ook erg gezellig. Het is anders dan in de weekenden omdat je met veel meer bent. Nog lekker een potje voetballen met z’n allen of een duik nemen in het zwembad. Allemaal gezellig bij het kampvuur en gaan slapen voor de volgende vliegdag.

Kortom de Gooise vond en vind ik een hele gezellige vliegclub waar je samen als een team werkt om iedereen zoveel mogelijk starts te bezorgen. Zo wordt het een team en dit maakt naast het vliegen de vliegdag erg leuk.

Thijs Plasmeijer (15 jaar)

Mijn naam is Thijs Plasmeijer en ik ben 15 jaar oud. In januari 2010 ben ik lid van Go.Z.C. geworden, waar ik in 37 vluchten solo ben gekomen.

Omdat vliegen mijn passie is en omdat ik zo snel mogelijk wilde beginnen met vliegen, besloot ik lid te worden van Go.Z.C.. Ik hoopte snel solo te komen en lekker te vliegen, wat ook gelukt is. Dat leek me geweldig. Als kind leek het me gaaf dat je al op je 14e mocht gaan vliegen. Daarom besloot ik snel te beginnen.

Vorig jaar was ik het jongste lid van Go.Z.C., maar al snel merkte ik dat we ongeveer allemaal hetzelfde waren. Veel mensen weten veel van vliegen af en praten de hele dag over vliegen. Dat vond ik prachtig. En omdat ik al veel over vliegen wist kon ik ook lekker meepraten. Ook de eerste vliegdag werd ik goed geholpen en kreeg ik veel uitgelegd. Iedereen hielp me en ik voelde me al snel één bij de groep.

Naast vliegen kwam ik er ook achter dat er hele sociale kant aan vliegen zit. Want als je elkaar niet helpt dan gaat niemand de lucht in. Je moet samenwerken. En vergeet zeker niet: je vliegt maar een aantal keer per dag, dus wacht je en praat je een beetje met elkaar. Daar moest ik wel even aan wennen, want ik wilde zo veel mogelijk vliegen.

Voor mij was het zomerkamp het hoogtepunt van dit jaar. Drie weken met vliegen bezig zijn was geweldig. Ook maakte ik veel vluchten en ging ik solo. Zo, wat was dat een ervaring! Wel vond ik het moeilijk om bepaalde activiteiten die je in het weekend hebt in te ruilen voor een dag vliegen. Want je bent wel een hele dag aan het vliegen. En je hebt maar 2 dagen weekend, dus bijvoorbeeld minder tijd voor feesten. Maar een vliegdag is ook een feest!

13intakeoff2